Media

Maltezer hondje erft miljonairswoning

19-01-2015 09:28

NEW YORK – Een vrouw uit Queens is zo gek op haar hondje dat ze haar testament heeft laten aanpassen. De Maltezer erft na haar dood een sieradencollectie ter waarde van een miljoen dollar en een peperduur vakantiehuis en krijgt een trustfonds.

Rose Ann Bolasny nam dat besluit niet lichtvaardig. “We besloten dat ze momenteel zo’n luxe leven leidt, dat ze daaraan gewend is geraakt. Als ik er niet meer ben, moet dat zo blijven”, vertelt de Amerikaanse aan de NY Post.

Hondje Bella Mia heeft al die luxe wel verdiend, zo meent haar eigenaar. “Ze heeft al meer gegeven aan de maatschappij in de drie jaar dat ze leeft dan de meeste mensen in hun hele leven”, beweert de hondenliefhebster stellig.

Rose Ann heeft twee zoons. De dertigers hebben geen probleem met Bella Mia als belangrijke erfgenaam. “Ze krijgen meer dan zij. Mijn kinderen zijn volwassen. Ze hebben mijn geld niet nodig. Ze weten wat Bella betekent voor mij en mijn man.”

Bella Mia heeft alles wat een hondje zich kan wensen. En meer. Bijvoorbeeld een Assepoesterjurk en een nachthemd met pauwenveren. Die mag ze aan als ze op bezoek gaat bij zieke kinderen. “Mensen denken er te weinig aan hoeveel honden bijdragen aan het menselijk ras”, besluit Rose Ann.