Media

Voetbalclub zit in maag met 4000 shirts

17-01-2015 16:48

GÖTEBORG – De Zweedse voetbalclub IFK Göteborg heeft de shirtsponsor op straat gezet. Daarmee heeft de club zichzelf een slechte dienst bewezen, want nu zit ‘Blåvit’, zoals de club wordt genoemd, met vierduizend onverkoopbare shirts.

Het gaat om peperdure shirts met de opdruk van de weggestuurde shirtsponsor. De shirts kosten zo’n zeventig euro per stuk en dat betekent dat IFK nu bijna 300.000 euro aan inkomsten misloopt.

Volgens directeur algemene zaken Martin Kurzwelly had de club de shirts een paar maanden geleden laten drukken. Dat moest wel, want anders waren de nieuwe shirts niet voor aanvang van het seizoen te koop. Kurzwelly zegt nog niet te weten wat er met de shirts gaat gebeuren. Het zijn er te veel om ze als collectors item uit te brengen dus waarschijnlijk worden ze aan een of ander goed doel geschonken.

Meer de strop voor Göteborg wordt waarschijnlijk nog groter. De club heeft nog geen nieuwe shirtsponsor en als die toch nog voor de start van het seizoen wordt gevonden, zal het nog een hele toer worden om shirts met de nieuwe sponsornaam op tijd in de fanshop te krijgen. En dat zorgt voor een verdere inkomstenderving.