Media

Geen straf voor vandaal-bestendige verf

17-01-2015 17:56

WIGAN – De 76-jarige Brit Robert Brown had last van vervelende buurtkinderen. Daarom bracht hij niet-drogende verf aan op een muur van zijn huis en dat leverde hem bijna een rechtszaak op. De moeder van de kinderen eiste schadevergoeding omdat haar kroost onder de verf kwam te zitten.

De kids van Judith Ripley-Aitchison klommen op het muurtje van Brown om stenen naar zijn huis te gooien. De opa was dat zo zat dat hij zijn muur een mooi verfje gaf. Het spul is vandaalbestendig. De verf droogt niet zodat iedereen die aan de muur zit meteen onder de verf zit. En daar was moeder Ripley-Aitchison niet blij mee. Ze ging naar de politie omdat de kleding van de kinderen helemaal verpest was door de verf. Ook haar tapijt en meubeltjes hadden te lijden. Ze wilde daarom zo’n 5000 euro schadevergoeding hebben.

Brown moest zich verantwoorden bij de politie maar weigerde dat. Ook vond hij het onzin dat hij schadevergoeding zou moeten betalen. “Ik verdedigde me gewoon tegen de kleine vandaaltjes”, zegt hij tegen MailOnline. Hij wilde de zaak voor de rechter laten komen, maar zo ver kwam het niet. Een dag voordat de rechter zich over de kwestie zou buigen, werd de zaak teruggetrokken. De aanklager vreesde dat Brown geen straf zou krijgen en daarom werd afgezien van de rechtszitting.

Daarmee is voor de boze buurman de zaak nog niet helemaal af. Tegen MailOnline zegt hij woedend te zijn over de handelwijze van de politie. “Ze klagen dat er niet genoeg geld is voor de politie, maar er was wel 13.000 euro om de kansloze rechtszaak tegen mij voor te bereiden.” De politie zegt dat de zaak tegen Brown deel uitmaakte van een groter onderzoek naar overlast in de buurt. Daarom moest er wel wat worden gedaan met de klacht van Ripley-Aitchison. Die is ook niet tevreden met de uitkomst. “Mijn hele huis is een puinhoop door die verf”, moppert ze. En ook Brown krijgt nog een trap na. “Hij is zo’n buurman die al begint te klagen als er een vogel in zijn tuin poept.”