Media

Condoom in reispakket carnaval valt verkeerd

15-01-2015 19:49

CADIZ – Het carnaval van Cadiz is een knalfeest, vooral voor studenten. Een reisorganisator in Andalusië organiseert busreizen naar Cadiz. Voor een prikkie kun je uit je bol gaan. Je krijgt gratis drank, eten en condooms. Vooral het uitdelen van condooms is tegen het zere been van de autoriteiten in de Spaanse stad.

Want in Cadiz vinden ze dat het carnaval wordt weggezet als een ordinair zuip- en seksfestijn. De verenigde hoteleigenaren in Cadiz zijn boos. “Carnaval is een cultureel gebeuren”, zegt Antonio de Maria Ceballos, voorzitter van de hotelclub tegen El Pais. “Het is echt niet zo dat mensen tijdens het feest maar kunnen doen wat ze willen.” De hotelhouders willen dat de autoriteiten ingrijpt, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

“We kunnen niet optreden tegen touroperators die het carnaval op deze manier aanprijzen”, zegt de teleurgestelde burgemeester Teófila Martínex. Hij ziet wel dat geboekte artiesten afzeggen omdat ze geschrokken zijn door de advertenties van reisclubs die jonge mensen voor 21 euro vervoeren worden naar het feest dat tussen 12 en 22 februari wordt gehouden.

Het gaat om tripjes waarbij op de heenreis al flink ingedronken kan worden. Eenmaal in Cadiz is er een gratis maaltijd en worden de passagiers voorzien van condooms. Zo worden ze losgelaten op de carnavalsvierders om de volgende dag weer teruggebracht te worden naar huis.