Entertainment

Nederland viert verjaardag Elvis met concert

08-01-2015 06:15

RIJSWIJK – De iconische zanger Elvis Presley, die in 1977 overleed, zou donderdag tachtig jaar oud zijn geworden. In Nederland wordt deze heuglijke dag gevierd met de première van een nieuwe tribute-voorstelling, die eerder in het buitenland al volle zalen trok. Het concert, dat tot eind maart in Nederland te zien is, maakt een muzikale reis door het leven van ‘The King’.

Ben Thompsom (21) is de benjamin van het gezelschap. ”Wat Elvis voor de muziekwereld betekend heeft, is volstrekt uniek”, vertelt hij. ”Hij deed iets dat nog nooit eerder gedaan was, in heel veel opzichten. Tekstueel, maar ook in zijn optredens. En iedereen in het publiek had elk concert het gevoel dat hij alleen voor haar of hem zong.” Het valt de zanger tijdens optredens ook op dat er publiek van acht tot tachtig in de zaal zit. ”Sommige artiesten raken na hun dood in de vergetelheid. Maar Elvis is voor eeuwig en zal altijd voortleven.”

Zelf raakte Thompsom al op jonge leeftijd begeesterd van het icoon. Hij heeft een speciale kamer in zijn huis gewijd aan ‘The King’. ”Ik heb een klein altaartje, met foto’s, boeken en platen. En een muziekdoosje dat hits van Elvis speelt – daar zijn er maar duizend van gemaakt.” Zijn vriendin is gelukkig ook helemaal weg van Elvis. ”We hebben elkaar ontmoet op de eerste Elvis-wedstrijd waar ik aan meedeed. Het was liefde op het eerste gezicht.”

De twintiger durft niet te zeggen hoe lang hij een ‘Elvis-tribute artist’ wil blijven. ”Ik kan me niet voorstellen dat deze nummers ooit gaan vervelen. Vooral zijn gospelsongs zijn wat mij betreft ongeëvenaard.” Maar belangrijker blijft de universele boodschap die Elvis tijdens zijn leven altijd uitdroeg. ”Volg altijd je dromen: het lijkt zo simpel, maar dat is heel mooi levensmotto. En wees gul – dat is één van zijn meest onbekende positieve eigenschappen. Elke cent die hij had schonk hij aan goede doelen en projecten waarmee hij de wereld beter hoopte te maken.”