Media

Nepste bankbiljet ooit gewoon aangenomen

07-01-2015 21:00

MANCHESTER – Criminelen wringen zichzelf in allerlei bochten om bankbiljetten zo goed mogelijk na te maken. In Manchester dacht een valsmunter daar een stuk gemakzuchtiger over. Hij of zij kopieerde de voor- en achterkant van een twintig pondbiljet en bevestigde deze met nietjes aan elkaar. Tot stomme verbazing van de politie is het de oplichter nog gelukt ook om in een bar in de Engelse stad met het geld te betalen. Niet veel later had de bewuste barman het door en werd de politie ingelicht.

Een woordvoerder van de brancheorganisaties voor clubs en barretjes in Manchester zegt in Manchester Evening News dat hij het best kan begrijpen dat het fout is gegaan. “Ik ben er zelf ook bijna ingestonken laatst. Ik zag een biljet op de grond liggen en dacht dat het mijn geluksdag was, niet dus, het bleek hartstikke nep te zijn. Maar als je in een donkere kroeg werkt, kan ik het me best voorstellen dat je het niet ziet.”

Politieagent Phil Spurgeon wist niet wat hij zag toen hij de uitgeprinte biljetten onder zijn neus gedrukt kreeg. “Dit is waarschijnlijk het slechtste nepgeld dat ik hier ooit gezien heb.”