Media

Vrouw steekt 2500 naalden in rug als protest

05-01-2015 16:37

CARTAGENA – Fanny Pachón heeft een wereldrecord op haar naam staan. De 35-jarige vrouw heeft 2500 naalden in haar rug gezet, om ervoor te zorgen dat een stierengevecht in Colombia wordt afgelast. Als symbolisch gebaar om het gekwelde dier te steunen, liet ze in haar lichaam vrijwillig al die naalden in haar rug plaatsen. Ze heeft ook een tatoeage van een bebloed hoofd van een stier op haar arm staan.

“Mijn collega’s en ik proberen al jaren de juiste aandacht te krijgen voor de campagne tegen stierenvechten, maar het was altijd aan dovemansoren gericht. We realiseren ons dat we dat we iets speciaals moeten doen, omdat er binnenkort twee belangrijke data zijn op de stiergevechtkalender”, zegt ze tegen El Tiempo.

Onlangs protesteerde Pachón nog in Cartagena (Bolivia), maar ze kreeg daar nul op het rekest. Ze heeft de matadoren nu uitgedaagd om hetzelfde te ondergaan als de stieren. “Stierenvechter, als je zo dapper bent, ik daag je uit om te voelen wat een stier voelt.”

Met de 2500 naalden in haar rug heeft ze volgens Colombiaanse media een Guinness World Record in handen. Daar is ze alleen niet in geïnteresseerd. “Ik ben alleen geïnteresseerd in het helpen van de dieren.”