Media

Beller alarmnummer wil Elvis-liedjes zingen

05-01-2015 14:00

SUNDERLAND – Een Britse man heeft het alarmnummer gebeld omdat hij graag Elvis-liedjes wilde zingen voor verpleegsters. Charles Rush wilde ze daarmee bedanken voor hun goede zorgen tijdens een ziekenhuisopname.

De 59-jarige man, die geen vaste verblijfplaats heeft, is een goede bekende van de politie in Sunderland. Hij is door de jaren heen namelijk al 355 keer veroordeeld voor uiteenlopende vergrijpen. Ook in 2015 kan Charles zich blijkbaar niet gedragen, want op nieuwjaarsdag zorgde hij weer voor overlast door de ambulancedienst te stalken.

Een agent stapte af op de telefooncel waarin Charles stond te bellen. Toen hij het gesprek onderbrak, zei de man: “Ik wil Elvis-liedjes voor de verpleegsters zingen.” Omdat Charles het alarmnummer zonder goede reden belde en in het openbaar dronken was, werd hij gearresteerd.

Dankbaar

Zijn advocaat laat weten dat Charles op oudejaarsdag onwel was geworden. Hij werd behandeld in het ziekenhuis en was daar erg dankbaar voor. De volgende dag leek het hem na een paar borreltjes wel een goed idee om de zusters te bedanken met een muzikaal eerbetoon. Na een dag in de cel werd Charles weer vrijgelaten.

De openbaar aanklager bekijkt het van de zonnige kant, schrijft Sunderland Echo. “Dit is wel zijn enige overtreding van het jaar.”