Media

Kinderen vast in kermisattractie

28-12-2014 13:14

CARDIFF – De slechtste kermisattractie staat deze winter in Winter Wonderland in Cardiff. Afgelopen zaterdag ging de Sky Swing voor de tweede keer binnen een maand stuk. Deze keer zaten zeker acht kinderen hoog in de lucht te koukleumen.

De kinderen waren net aan hun ritje begonnen toen er een storing in de stroomtoevoer optrad. Ze bungelden op twintig meter hoogte in de lucht. De temperatuur lag rond het vriespunt. Pas na veertig minuten had de attractie weer stroom en werden de kermisklanten uit hun benarde positie bevrijd.

De kinderen hebben geluk gehad, want de Sky Swing was nog maar net aan de rit begonnen. Als alles volgens plan was verlopen, waren de karretjes op ruim zeventig meter hoogte geweest. Drie weken geleden kwamen twee karretjes op die hoogte met elkaar in botsing.

MailOnline sprak met een vader van een van de gestrande thrillseekers. Die vertelt dat zijn twaalfjarige dochter het ijskoud had en erg bang was. “Het was een nachtmerrie”, zegt hij. De onfortuinlijke kermisklanten kregen overigens wel hun geld terug, toen ze weer heelhuids beneden waren aangekomen.