Media

Debat politici Georgië eindigt in vechtpartij

27-12-2014 17:19

KUTAISI – Op tweede kerstdag werd er in het parlement van Georgië gewoon vergaderd. Gewoon is misschien niet helemaal het goede woord, want een debat liep uit op een grote knokpartij.

De vlam sloeg in de pan tijdens een vergadering over de samenstelling van delegaties die Georgië zouden moeten vertegenwoordigen bij internationale gelegenheden. De regeringspartijen kibbelden met de oppositie toen Akaki Bobokhidze begon te schelden en te tieren, meldt Daily Telegraph.

Natuurlijk werd er teruggescholden en dat was het begin van een ordinaire vechtpartij. Er werd getrokken en geduwd en een paar parlementsleden lieten zien aardig te kunnen meppen. Sommigen bleken niet zo goed met de vuisten uit de voeten te kunnen. Op beelden van de knokpartij is te zien hoe ze de microfoons in de parlementszaal gebruikten om toch nog wat klappen uit te kunnen delen.

Politici in Georgië hebben toch al de naam heetgebakerd te zijn. Vorig jaar gingen twee parlementsleden tijdens een live-debat op tv met elkaar op de vuist.