Media

Ophef over ‘beledigende’ kerstkaarten

17-12-2014 12:09

LONDEN – Het Britse bedrijf Scribbler heeft een relletje veroorzaakt door nogal grove kerstkaarten te verkopen. De kaarten zouden beledigend zijn voor christenen en schadelijk voor kinderen.

Scribbler verkoopt kerstkaarten met teksten als ‘Ho Ho Ho Motherfucker’ en ‘Merry Kiss My Ass’. Andere kaarten drijven de spot met Jezus. Meerdere organisaties vinden dat Scribbler te ver gaat, vooral omdat de kerstkaarten gewoon in het zicht zouden staan en kinderen ze dus kunnen zien.

“Ouders moeten kunnen winkelen met hun kinderen zonder geconfronteerd te worden met kwetsende of beschamende producten”, vindt Family Education Trust. Childs Eyes UK, dat kinderen wil behoeden voor seksueel getinte of gewelddadige beelden, is van mening dat de kerstkaarten voor zowel volwassenen als kinderen aanstootgevend zijn.

John Proctor, de eigenaar van Scribbler, laat aan Daily Mail weten dat de kaarten bedoeld zijn voor jongvolwassenen. “Het ligt er maar net aan hoe je erin staat. Humor moet kunnen in het geloof. Ik weet toevallig dat onze plaatselijke pastoor wel kan lachen om veel van onze kerstkaarten.”