Media

Doe-het-zelf-priester legt deel Napels plat

16-12-2014 20:15

NAPELS – Priester Michele Madonna was het helemaal zat dat er tijdens begrafenissen constant mobieltjes afgingen. Om de ringtoneterreur te stoppen, schafte de Napolitaanse priester een ‘jammer’ aan waarmee telecomsignalen kunnen worden geblokkeerd. Het had effect, maar net iets te goed. Winkeliers in de Italiaanse miljoenenstad klagen nu dat pinautomaten niet langer werken en dat normale communicatie onmogelijk is geworden.

In Il Mattino doet Madonna uit de boeken waarom hij het apparaat heeft aangeschaft. “Toen ik hier net begon, werden mensen nog knalrood als hun telefoon ging tijdens een uitvaart, maar tegenwoordig gaan ze rustig een heel gesprek voeren.” De priester legt verder uit dat hij eerst met de politie heeft overlegd voordat hij de jammer kocht en de agenten vonden het volgens hem een goed idee.

De begrafenissen zijn voortaan zoals ze moeten zijn, rustig en eerbiedig, maar winkeliers in de buurt klagen steen en been. Eén ondernemer laat de krant weten dat het hem bakken met geld kost. “Mijn betaalautomaat doet het niet meer en ik draai gewoon verlies door die jammer. Andere winkeliers ervaren hetzelfde. Leuk dat de priester zijn probleem heeft opgelost, maar nu hebben wij er één.”