Media & TV

Sylvana Simons gaat televisieprogramma over racisme maken

19-05-2015 20:19

De 44-jarige Sylvana Simons gaat een televisieprogramma maken “waarin alle facetten van racisme centraal staan”. Dit laat zij, geheel toevallig één dag nadat ze in DWDD uitgebreid mocht praten over het uiterst kwetsende woord ‘zwartjes’, optekenen door het AD.

Het is nog niet bekend welke omroep dit format mag gaan uitzenden maar de VARA ligt nogal voor de hand.

Sylvana, die in het verleden furore maakte als TMF-vj en natuurlijk met het boekenprogramma Kaft, zegt enorm betrokken te zijn bij ‘de medemens’ en ‘fatsoen’.

Volgens Sylvana is er in Nederland een tekort aan ‘moreel leiderschap’. “Iemand in de politiek moet zeggen dat we het niet meer accepteren dat mensen op een vervelende manier met elkaar omgaan. Er moeten maatschappelijke afspraken komen, net zoals we ooit hebben besloten niet meer te roken in de buurt van een baby of hebben afgesproken verstandelijk gehandicapten geen ‘mongooltjes’ te noemen.”

Waar precies deze ‘afspraken’ staan genoteerd en sinds wanneer je geen ‘mongooltjes’ meer mag zeggen blijft zowel de redactie van het AD als de redactie van ThePostOnline volstrekt onduidelijk. In het Wetboek van Strafrecht is over verboden onfatsoenlijk woordgebruik of het roken in de buurt van een baby niets te vinden.

In de Grondwet echter blijkt de vrijheid van meningsuiting nog altijd als een huis te staan.