Media & TV

Slachtoffer Ben Saunders: kaakfractuur, hersenschudding, gebit doormidden gespleten

06-05-2015 14:58

De verkeersregelaar die woensdag door Ben Saunders werd mishandeld is volgens zijn werkgever zo ernstig toegetakeld dat zijn gebit doormidden is gespleten. Dat meldt RTV Noord-Holland. Ook heeft de man een kaakfractuur en een hersenschudding. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en ligt thuis in bed.

Mishandeling verkeersregelaar

Zanger Ben Saunders werd dinsdagmiddag aangehouden op verdenking van mishandeling van een verkeersregelaar die werd ingezet voor een bevrijdingsfestival in Hoorn. De politie bevestigde een bericht daarover op de website van RTV Noord-Holland.

Saunders, ooit winnaar van het tv-programma The Voice of Holland, zou vanuit zijn tattooshop aan het Kerkplein in die stad naar buiten zijn gestormd toen zijn vader door de verkeersregelaar werd tegengehouden. Hij zou de man vervolgens hebben neergeslagen. Bij het incident werd ook een tweede verdachte aangehouden, aldus de politie.

‘Staat altijd klaar voor anderen’

Volgens voorzitter Frans van Luit van de Stichting Evenementen Stad Hoorn is de verkeersregelaar nog steeds in shock door wat er is gebeurd. “Het is juist een man die altijd klaarstaat voor anderen. We zijn allemaal erg geschrokken door wat er is gebeurd”, vertelt hij de omroep. Van Luit gaat kijken of hij namens de stichting ook aangifte kan doen bovenop de aangifte die de verkeersregelaar al heeft gedaan.

Freefighter

Overigens is Ben Saunders sowieso niet vies van een potje knokken. Naast zingen ging Saunders in het verleden meerdere malen de ring in als freefighter. In onderstaande video is te zien hoe de zanger zijn neus breekt tijdens een wedstrijd.

Hoewel Saunders de wedstrijd verloor, heeft hij er toch van genoten. Dat vertelde hij daags na de wedstrijd aan RTL Boulevard. Saunders spreekt van “een ouderwets lekkere knokpartij”. Het hele interview ziet u hier:

ANP/TPO