Opinie

Bevrijdingsdagquote: kwaadaardige domheid van een Volkskrant-redacteur

05-05-2015 17:47

Screen Shot 2015-05-05 at 17.29.02

Toegegeven, het is inderdaad een prestatie van jewelste die de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft neergezet afgelopen zaterdag met het beveiligen van De Balie en cartoonist Kurt Westergaard. (Dat diezelfde Van der Laan PvdA’er is lijkt ons trouwens eerder de uitzondering die de regel bevestigt.) Maar ‘leve de linkse kerk!’ omdat de intensieve beveiliging van Kurt Westergaard geen ‘gewapende moslims’ dood heeft moeten schieten zoals de beveiligers op het cartoonistencongres in Texas waar Wilders aan een aanslag ontsnapte? Echt? Serieus? Staat dit er nou echt?

We wisten inmiddels dat ze bij de Volkskrant (het zinkende schip der oude papieren media in Het Reservaat) van gekkigheid niet meer weten hoe ze de hypocriete politiek-correcte Goed Volk-moraal de lezers dwars door de strot moeten rammen, maar dit slaat toch werkelijk alles.

Dit is geen gewone domheid, dit is kwaadaardige domheid.

Kan Deze Rob Vreeken niet worden vervangen door een leuke columniste die schrijft dat haar shampoo op is? Of anders door een of andere Sterre die geheel feitenvrij Pegida als neo-nazi’s weet weg te zetten? Want ook wij kunnen het niet makkelijker maken voor het moreel-failliete Goed Volk in dat glazen INIT-bakfietsparadijsje van ze, maar maak het dan op z’n minst leuker. Leuker voor ons columnisten.