Boksen: Wladimir Klitschko versus Bryant Jennings

25-04-2015 13:06

In de nacht van zaterdag op zondag om 04:00 uur bokst zwaargewicht Wladimir Klitschko tegen Bryant Jennings. Het strijdtoneel is Madison Square Garden in New York (22:00 uur plaatselijke tijd).

Record

Klitschko is inmiddels 39 jaar. De kampioen uit Oekraïne tracht voor de achttiende keer achter elkaar zijn titel te verdedigen. Mocht hij daar tegen Jennings in slagen, dan komt hij nog zeven titelprolongaties te kort om het record van Joe Louis te breken.

Sinds 2006 heeft Klitschko minstens één wereldtitel in het bezit. Het zal steeds lastiger worden voor “Dr. Steelhammer” om zijn “bouts” te blijven winnen. Maar volgens Klitschko gaan de jaren nog niet tellen en wil en zal hij nog vele gordels van de bonden IBF, IBO, WBA en WBO gaan dragen. “Zo lang ik gemotiveerd en gezond ben, zal ik blijven boksen. Ik voel me niet oud of verzwakt of langzaam”, zegt Klitschko.

Titelstrijd

Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat het record van Louis zal sneuvelen. Klitschko komt gemiddeld tweemaal per jaar in actie voor een titelstrijd. In dat tempo, zal hij pas op zijn 43e over het aantal van Louis heen gaan. En in die periode zal hij ook zijn krachten moeten meten met jongere gasten als Deontay Wilder en Tyson Fury.

Maar eerst krijgt hij dus de Amerikaan Bryant Jennings tegenover zich. Wladimir zal hem bestrijden met zijn lengte, snelle handen en daverende kracht. Jennings is dertig jaar en hij schat in dat het verschil van negen jaar hem een voordeeltje geeft. “Wat ik voor heb op Klitschko is jeugdigheid. Daarnaast ben ik mobieler en sneller. Mijn voetenwerk geeft me ook een voordeel.”

Intens spannend gevecht

De laatste keer dat Klitschko vocht in New York was het publiek niet zo blij met het gevecht. Er was een enorme mismatch tussen Klitschko en Sultan Ibragimov. Al in de tweede ronde werd duidelijk dat Ibragimov volstrekt kansloos was. Het publiek liet zijn ongenoegen horen, want het had dure tickets betaald en wilde een intens en spannend gevecht zien.

Vervolgens was Klitschko een paar jaar niet meer welkom in Madison Square Garden, tot hij een deal tekende met zender HBO en nu dus weer een kans krijgt op prime time televisie. Klitschko zal wat offensiever moeten opereren om de deal waar te maken. Ook heeft hij toegezegd dat hij bereid is om later te boksen tegen Deontay Wilder.