Fons de Poel weg bij Brandpunt

20-04-2015 11:18

Fons de Poel vertrekt bij Brandpunt. Volgens NRC wordt het contract van de tv-presentator niet verlengd. Zijn contract liep af per 1 januari en zijn werkgever KRO/NCRV heeft gemeend het contract van De Poel niet te moeten verlengen.

Ophef

“Snotneus! Dit was Brandpunt, goedenavond.” Met die afsluiting van een item over de clash tussen de bankenwereld en de Tweede Kamer ontstond er ophef over De Poel. De presentator sprak over GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver, die in gesprek was met ABN AMRO-commissaris Rik baron van Slingelandt. De Poel sprak over Van Slingelandt als “die arme man” die zo “hooghartig” werd toegesproken door Klaver, om af te sluiten met “snotneus”.

Bijklussen

De geloofwaardigheid van De Poel kwam in het geding, omdat De Poel al enige tijd bijklust voor diverse banken.Zo werkte De Poel ook voor Rabobank, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, accountants- en adviesbureau PWC en de Nederlandse Federatie voor Nefrologie. Hij zou daar veel geld mee verdienen.

Geen probleem

Die klussen waren bekend bij zijn werkgever en vormden geen probleem. “Die commerciële opdrachten zijn al jaren bekend. Ik heb heel duidelijke afspraken met Fons gemaakt. Hij legt elke klus voor aan de hoofdredactie. Fons zal nooit met een voorstel komen dat op het randje is,” aldus de directie van de omroep enkele maanden geleden.

Het bewuste filmpje