Entertainment

Renate Gerschtanowitz-Verbaan heeft liever geen seks met Winston in het bos uit angst te worden gefilmd

16-04-2015 13:16

Donderdag bladendag. Een overzicht van wat er deze week in de omroepbladen danwel televisiegidsen* (ja, die bestaan nog) staat wat u stiekem best wel wilde weten maar niet durfde te vragen.

 

* = Vroeger, voordat internet bestond, konden consumenten niet zelf bepalen wanneer ze naar wat keken maar bepaalden de ‘omroepen’ dat. Om te weten wat wanneer op de televisie (soort offline gecensureerde Netflix) werd uitgezonden kon men de programmering raadplegen in een papieren ‘televisiegids’. Ondanks het feit dat zowel ‘omroepen’ als ‘televisie’ volledig voorbije tijd zijn, blijven ze nog wel altijd actief, vaak ten onrechte gefinancierd door belastinggeld

 


Wendy van Dijk
Robbie Muntz mag Wendy van Dijk dan verschrikkelijk vinden (in Nieuwe Revu: “Ik heb ooit bij Joop van den Ende gewerkt, toen was Wendy een jaar of 17. Zat ze daar met haar arrogante rotkop, jongen. Ik dacht: doe even normaal. Omdat je een bos bloemen mag geven. Ik vond het toen al een stuk omhooggevallen vreten. Verschrikkelijk.”), maar in het iets mildere TrosKompas vertelt de presentatrice nog vrolijk over twee nieuwe programma’s (Obese en Superkids). Superkids gaat over kinderen die hun droom achterna jagen en in Obese helpt ze enorme dikke…ehm…mensen met een eetprobleem. Het programma is nogal belangrijk volgens Wendy. “Aan wat ze bij ons leren hebben ze de rest van hun leven iets. Ik kan echt stellen dat we met Obese mensenlevens hebben gered.”

Marco Borsato
Misschien wel de meest succesvolle Nederlandse zanger allertijden vertelt in de Mikrogids over zijn deelname aan het programma Villa Roma, waarin de gelovige, RKK-presentator Wilfred Kemp (maar weer eens want dat is nog nooit gedaan) BN’ers ontvangt. “Ik ben zelf niet praktiserend gelovig, al ben ik wel in een kerk getrouwd en zijn mijn kinderen gedoopt. Ik geloof wel dat als je op een goede manier in  het leven staat, het goede naar je toekomt.”

Martijn Krabbé
GTST-actrice Caroline de Bruijn (Janine inderdaad) vindt Martijn Krabbé de meest onderschatte presentator van Nederland. In de Mikrogids: “Je kunt hem in elk programma neerzetten en hij maakt er wat van. Nu doet hij Herman & Martijn: op de proef gesteld. Dat is een ongelooflijk gek duo. Hun chemie zet die relatie op scherp.”
Mooi vond ze ook het huwelijk van Maxima en Alexander. Nou ja, die quote kunnen jullie verder zelf wel bedenken, met de tranen enzo.

Jamai
Dat vrolijke feelgoodjongetje heeft iets onaangepasts vileins dat hem voorgoed moet weghouden aan de desk bij RTL Boulevard. Hij presenteert binnenkort het RTL-programma Echt Waar? Met Ruben van der Meer en Tijl Beckand. Ook gaat hij al een tijdje mee met de rondreizende improvshow van de twee lama’s van weleer. Zijn eerste grap op basis van de aanwijzing? ‘wat kun je beter niet zeggen als paus?’: “Bedankt für die kinder.”
Dat is pas een onderschatte gast! Hup Jamai! We zien de lange brief met excuses wel verschijnen.

Maxim Hartman
Held Hartman – we zingen elke ochtend hardop een ode voor Maxim – staat gelukkig ook weer in een blad, Veronica Magazine dus. Over Johan Derksen: “Hij heeft schijt aan alles wat mensen van hem vinden. Ik heb hem ontmoet en het is een hele aardige gast. Ik heb respect voor hem.”

Nick und Simon
In hetzelfde Veronica Magazine een vermakelijk(e) interview/quiz met Nick, Simon, Jeroen en Dennis over het nieuwe SBS-programma Lekker Nederlands. We gaan niet uitleggen hoe het programma werkt want het is gewoon te moeilijk. De mannen moet het programma zelf maken. Simon: “We zijn niet echt van het carnaval, maar van de kermis. Op de laatste dag gaat iedereen uitgedost de dijk op. Ik ga de laatste tijd als zanger.”
Dennis al antwoord op de vraag uit welk liedje de tekst ‘Ik voel me als betoverd en neem je met mee’ komt: “Is dat niet dat hele vage waternummer van de 3J’s?” (nee dus, het juiste antwoord is: TAFKAP K3).

Renate Gerschtanodinges
Renate en Winston houden meer van het bed dan van het bos, zo leren we nog in Veronica Magazine. Op de vraag of ze het ‘het’ liefst in het bos of in bed doet antwoordt de presentatrice: “Er is niets mis met het bos, maar ik moet er niet aan denken hoe iemand met een cameraatje staat te filmen hoe Winston en ik het naar ons zin hebben. ’t Mag van mij overal, maar ik zou zoiets niet zo snel doen vanwege het werk.”

Johnny
Oh ja, in datzelfde Veronica Magazine vertellen Johnny de Mol en – ja hoor daar is ze weer, wat krijgt ze toch veel programma’s  – Wendy van Dijk over het al aangehaalde Superkids. De Mol vertelt over de manier waarop oud-middenvelder Søren Lerby hem opvoedde. “Ik groeide op met het Deense harde van Søren, de niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit. Dat kon ik als kind misschien vervelend vinden, maar het leerde me niet vlug tevreden zijn. Niet achterover leunen, morgen speel je weer een wedstrijd.”
Nou ja, en verder zijn ze ook heel blij met elkaar natuurlijk, duh.

Youp
In de VaraGids een Huis & Haard met Erik Breukink, de man die als enige wielrenner uit de jaren negentig nog nooit doping heeft gebruikt. Nou ja, hij kijkt graag naar Nieuwsuur en naar de Tour enzo. Veel beter is de column van Youp van ‘t Hek. “Kookprogramma’s zijn aan mij niet besteed. Als ik bijvoorbeeld die dikke Julius Jaspers met volle mond zie oordelen over een wel of niet gelukt sausje ga ik de krant lezen. Om daarin te lezen dat diezelfde Jaspers in Amsterdam een restaurant heeft waar het eten niet te knagen is. Volgens mij moet je – als je zelf een vak uitoefent – nooit gaan jureren.”