Verstappen jongste coureur ooit met Formule 1 WK punten

29-03-2015 11:11

Max Verstappen heeft zondag in de Grand Prix van Maleisië, zijn tweede race in de Formule 1, gestunt met de zevende plaats. De zeventienjarige Nederlander, die rijdt voor Scuderia Torro Rosso, won daarmee zes punten voor het wereldkampioenschap en is de jongste coureur ooit in de koningsklasse van de autosport die WK-punten verovert. Hij is de vijfde Nederlander in de historie van de Formule 1 die in de punten rijdt in een grand prix.

Ferrari wint race

De race in Maleisië leverde nog een daverende verrassing op. De Duitser Sebastian Vettel doorbrak de hegemonie van Mercedes en won in zijn Ferrari de race op het circuit van Sepang. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton kon jagen wat hij wilde, hij kreeg de rode bolide niet te pakken en moest genoegen nemen met plaats twee. De Duitser Nico Rosberg finishte als derde in zijn Mercedes.

Verstappen reed een puike race, hoewel zijn start niet al te voortvarend was. De jonge Limburger zakte in de eerste ronden weg van de zesde naar de tiende plaats, maar verder liet hij het niet komen. Hij werkte zich in het vervolg van de race via knappe inhaalacties op naar de zevende plek. De laatste die hij passeerde was zijn Spaanse teamgenoot Carlos Sainz.

Nederlanders in de Formule 1

Onder anderen de vader van Max Verstappen, Jos, ging hem voor als Nederlander die punten wist te behalen. Christijan Albers (2005), Gijs van Lennep (1973-1975) en Carel Godin de Baufort (1962-1963) behoren ook tot dit selecte groepje. De beste Nederlandse klassering staat op naam van Verstappen senior. Hij eindigde in 1993 twee keer als derde; zowel in Hongarije als in België.

(ANP)