Media

Linda de Mol is niet van plan het rustig aan te doen

23-03-2015 17:30

Linda de Mol ziet geen enkele reden om te stoppen met het bedenken van nieuwe series. In Veronica Magazine vertelt ze over de nieuwe serie – genaamd Familie Kruys – die ze onlangs uit de grond heeft gestampt.

Wat zal ik doen?

“Soms denk ik: moet je niet meer tijd voor jezelf hebben? Maar ja, wat moet ik dan doen? Tennissen? Ik probeer echt om zes uur ’s avonds de computer uit te gooien. Dan ga ik koken en zit ik met de kinderen aan tafel, kijk het achtuurjournaal, zit te appen met m’n vriendinnen. Mensen denken misschien dat ik geen privéleven heb, maar dat klopt niet.”

“Alleen in de tijd dat ik succesvol was in Duitsland, dat duurde een jaar of negen, werd ik echt geleefd. Op maandag namen we op, op dinsdag kwamen alle bussen uit Duitsland en deden we het in het Duits, om elf uur plofte ik in bed en dat herhaalde zich de hele week, maandenlang. Ik heb het niet eens bewust beleefd. Dat vond ik onprettig, dus ik heb ervoor gezorgd dat het nooit meer zo gegaan is.”

Running in the familiy

De series speelt zich dus af binnen een familie. “Mensen denken dat een bewerking is van Modern Family. Is niet zo. Ik keek wel met veel plezier naar die serie en ik wilde graag weer iets maken waar ik zelf in kon meespelen. Het blijkt dat dat het best werkt bij een thema waar ik verstand van heb: bij Gooische vrouwen wist ik precies wat er wél en níet Goois was, bij Divorce had ik zelf net een scheiding meegemaakt waardoor mensen tegen me leegliepen over wat ze hadden mee¬gemaakt.”

“Familie is ook een belangrijk thema in mijn vriendengroep: we hebben ouders die ouder worden waardoor we voor onze kinderen én ouders moeten zorgen, of je krijgt ineens nieuwe schoonfamilie als je veertig bent. Zo ken ik iemand met een vriendin die jonger is dan zijn dochter. En ik ken iemand die na een vakantie in Gambia thuiskwam met een Gambiaan. Mannen kunnen met elkaar trouwen, vrouwen ook. Allemaal zaken die ik nu heb willen verwerken.”

Clash tussen milieus

Ze heeft inmiddels wel door dat er een rode draad zit in alles wat ze bedenkt. “In alles wat ik maak, merk ik, komt de clash tussen verschillende milieus terug. Zelf kom ik uit een eenvoudige familie, maar ik zat op een heel bekakte school in ’t Gooi. Als tiener vond ik het verschil tussen oud en nieuw geld al fascinerend. En zelf kan ik overal terecht: van een verjaardag in de Jordaan tot een chique bijeenkomst met allemaal hotemetoten – ik voel me prima.”