Media & TV

#OPHEF! verwacht rond Dokter Corrie

11-03-2015 12:26

Grappenmaakster en actrice Martine Sandifort was vroegûh zwaar verliefd op ‘man van de toekomst’ Michael J. Fox. In de Mikro Gids: “Family Ties vond ik altijd leuk om naar te kijken. Hij was de regelaar van de familie, een beetje een gladde jongen, daar was ik wel gevoelig voor, maar het ging vooral om de looks.”

De geweldige – altijd stevig over de top knallende, maar bijzonder grappige – actrice is vanaf volgende week vrijdag te zien in De Dokter Corrie Show waarin ze jongeren vertelt over liefde en seks. 

Ophef over Corrie

Het programma was in 2013 nog onderdeel van schooltv en toen ontstond er nogal wat, ehhh, #OPHEF! omdat sommige mensen vergaten dat je het tv’tje ook prima uit kan zetten. Nou ja, ophef dus (De Correspondent, Jeroen Smit en Hans Laroes even de ogen dicht want er is zwaar redactioneel gegoogled).

8000 ‘bezorgde ouders’, verenigd in het clubje Stop Dokter Corrie (‘we hebben een clubje opgericht voor mensen met een lelijk gezicht, ge bent erbij’) boden zelfs een petitie aan omdat ze verder niet zo heel veel te doen hadden die dag. Oh ja en ChristenUnies Joël Voordewind stelde zelfs Kamervragen over het programma. Zat daar nog een vleugje humor in? Iets  van zelfrelativering misschien? Zo van: “Sandifort is inderdaad behoorlijk briljant, dat weet ik ook wel, omdat ze zo lekker vet en aangedikt kan spelen in de stijl van Theo en Thea en daar keek ik vroeger altijd naar, maar er zitten allemaal Urker vissersvrouwen op Het Plein en die stemmen toevallig op mij dus vandaar mijn vragen. Sorry dat ik uw tijd daarmee verspil”?
Neen. Niets. En Sander Dekker wilde er, gezien zijn antwoorden, ook snel vanaf. Samengevat: omroepen mogen lekker doen wat ze zelf willen.

Goede voorzet

In de VARAGids vertelt Sandifort over de ‘show’ die bedoeld is voor kinderen uit groep 7 en 8. “Het programma is echt voor de belevingswereld van die leeftijdsgroep, jonge kinderen nog wel hoor”.

Met het gedoe in De Tweede Kamer had Sandifort (check dit) niet zo veel. “Toch komen er vooral ouders naar me toe die zeggen blij te zijn dat ik het voorzetje geef zodat ze daar thuis op verder kunnen gaan. Dat is ook de bedoeling van het programma. Kinderen worden al vroeg met seksualiteit geconfronteerd. Wij proberen seks vooral liefdevol te benaderen.”

Zelf kreeg ze overigens geen seksuele voorlichting van haar ouders. “Ik herinner me de ongemakkelijke gevoelens als ik iets van seks op tv zag terwijl mijn ouders in de kamer zaten. Ik heb Brandende Liefde samen met mijn ouders gezien. Dat voelt toch raar en dan waren ze nog betrekkelijk vrij.”

 

Dr. Ellen
Een soortgelijk personage van Sandifort was Dr. Ellen. In het gelijknamige programma uit 2011 ontving ze Bekende Nederlanders op haar psychiatersofa. “Het mooie was de interactie met de BN’ers. De zogenaamd brave huisman Robert ten Brink die het probleem had dat hij vreemdging.”

Ze vindt het jammer dat het programma niet nog een jaartje doorging. “Als ik denk aan bijvoorbeeld de aflevering dat Patty Brard een zenuwinstorting krijgt en een xanax neemt en zegt: “God, ik heb hem echt ingenomen”.
Ellen tegen Patty: “Daar moet je ook niet te hoge verwachtingen van hebben. Jij bent weer goed in hele andere dingen. Je bent zo’n sterk mens. Zo’n survivor. Dat waardeer ik zo in jou, wat dat betreft ben je gewoon mijn voorbeeld.”