Media & TV

In mediaquotes: Willibrord Frequin

06-03-2015 17:46

Willibrord Frequin heeft een interviewer van het mannenblad Playboy een klein tikje gegeven. Toen die veronderstelde dat Frequin niet zo nauw met de ethiek omging in De Week van Willibrord werd de oud-presentator boos. “Ik sloeg je zeker ja en nu is het nog op de bovenarm. Je hebt geen idee hoe zorgvuldig we te werk gingen”. Zo kennen we Frequin weer en dus om hem te eren: wat vindt Willibrord Frequin….



…van zijn boosheid:
“Ik heb een van de kortste lontjes van Nederland. Ik ben daarvoor wel eens bij de dokter geweest. Maar die zei: ‘Niks aan veranderen, zo ben je nu eenmaal gebakken’. Laatst kom ik hier met een vrouw die zich mooi heeft gemaakt; zitten er drie heren aan de bar. Hoor ik ineens: ‘Hé, wat heb jij voor hoer bij je?’ Ik had net een nieuw pak aan, maar ik sloeg hem zo de tent uit. Je gaat geen vrouw beledigen.”

AD, 2010
…van zijn Gesina:
“Toen ik haar zag lopen, dacht ik: die is wel geschikt voor mij. Ik val op volle vrouwen en zij is behoorlijk gevuld. Bovendien houd ik van verzorgd, ik word onpasselijk van types in een oude spijkerbroek met een afgewassen shirt. Ik maakte een praatje, maar was in eerste instantie volstrekt kansloos. Totdat ze zei: ‘Hoe gaat het?’ Ik antwoordde: ‘Heel slecht want ik slaap alleen’. Zegt zij: ‘Ik ook, ik ben weduwe’. Ik dacht, ik grijp mijn kans: ‘Zullen we dat probleem dan samen oplossen?’ De volgende dag hebben we weer afgesproken en na zestien minuten gaven we elkaar een hand en besloten samen verder te gaan.”


…van Gesina (2):
“Maar lust vind ik ook belangrijk. Ik vind haar gewoon een lekker wijf, met een prima kontje. Ik word enorm opgewonden van haar, wil ondeugend zijn met haar. Tenminste: als zij geen spijkerbroek aanheeft. Als ik haar zie, krijg ik zin om haar te verwennen. Stroomt mijn hart over. Qua seksleven voel ik mij 47, 48. Een jonge hond. Vier keer per week is geen uitzondering, en dat zonder viagra. Ik heb de energie van een olifant. Ik ben dus 70 en soms vergeet ik dat. Roep ik over iemand in het café: Jezus, wat een ouwe lul is dat! Blijkt zo’n man 67 te zijn.”


AD, 2013
…van zijn taak als mediatrainer”
“Ik ben trouwens de beste mediatrainer van Nederland. Ik ben de enige die veel tienen van zijn studenten krijgt. Als ik een paar achten krijg, ben ik al teleurgesteld. Ik kan perfecte trainingen geven. Ik heb ze gegeven aan politici, zakenlieden en officieren. Eigenlijk zijn die trainingen het enige waar ik echt goed in ben. Ik kan iemand op scherp zetten, weerbaar maken voor types zoals ik. Hahaha!”
AD, 1998

 

…van zijn werklust:
“Ik zeg je: als ze me bellen tijdens de daad, dan ga ik. Werk gaat voor het meisje. Dát zijn de groten in het leven. Ik durf gerust te stellen dat ik de beste ben in mijn vak. Ik ben het meest allround. Ik doe verslaggeving, redactie en eindredactie. Ik heb er ook lang voor gewerkt. Ik heb m’n drie kinderen nauwelijks zien opgroeien. Dat is een teer punt. Maar ik vrees dat ik het weer zo zou doen. Als je al die ellende in de wereld zag…overal waar we met KRO’s Brandpunt kwamen, zagen we lijken. Lijken, lijken en lijken. Uitgeteerde lichaampjes van kinderen waar de vliegen uit de ogen kropen, terwijl wij hier vreten en zuipen. Dan vecht je je toch godverdomme suf! Je laat je eigen kinderen barsten om voor andere kinderen op te komen. Mensen van wie de rechten geschonden werden, hebben wij een platform gegeven. Wij hebben de wereld laten zien hoe zij werden gemarteld en monddood gemaakt. Ik was één van de eerste die reportages maakte over de dwaze moeders. Ik was de eerste die de martelkamers van Idi Amin betrad. Als iemand jou hier nu zou beledigen dan doe ik daar wat aan. Zo ben ik. Dat strijdbare zit in mijn familie.”

…van mediajournalisten:
“Journalisten van de zogenoemde kwaliteitsbladen hebben mij na die hoofdenreportage het graf ingeschreven op basis van iets dat niet waar is. Het zijn wolven waar ik nu om moet lachen. Bij SBS is het verleden helemaal geen onderwerp. Mijn bazen zijn kwajongens net als ik zelf. Ik hoef niets uit te leggen. Heerlijk. Sinds SBS weet ik dat ik mijn tijd niet moet verkwanselen aan zulke zeikerds en gaat mijn leven top. De meeste mensen vinden mij een toffe peer. Mensen die mij haten, zijn verbitterd dat een eenvoudige jongen als ik meer succes heeft dan zij. Ik heb medelijden met ze. Als ze maar één procent hadden gedaan van wat ik heb gedaan, als ze het lef hadden gehad om hun nek uit te steken in Polen of Argentinië, dan mogen ze zeggen: Frequin je bent een klootzak. Maar dat hebben ze niet. Ze mogen m’n reet nog niet likken.”
GPD, 2000

…van vrouwen:
“Ik las in de krant dat ‘vrouwen geen zin meer hadden in seks’. Het gaat over vrouwen in en na de overgang. Nou dat is echt schandalig! Vrouwen die getrouwd zijn moeten gewoon vrijen als hun man dat wil. Dat is een verplichting. Anders hadden ze maar niet moeten trouwen. Zo is dat. Dat vinden wij mannen. Dat gezeik altijd: ik heb hoofdpijn, ik ben zo druk geweest, mijn hoofd staat er niet na, ik zit in de overgang, ik ben ongesteld, de kinderen kunnen de slaapkamer binnenkomen, we hebben het twee weken geleden nog gedaan. Kut-smoezen! Hadden ze maar eerder moeten bedenken. Mannen moeten kunnen vrijen als ze dat willen. Anders ontregel je de relatie. Vrouwen zich best eens wat meer opofferen. Kijk, is je vrouw ziek, of is haar moeder overleden, dan houdt het even op. Maar nu maken veel vrouwen er zich te makkelijk af. Dom, heel dom. Zo drijf je ons in de armen van een maîtresse of een hoer. Of we gaan lekker naar het café, dat vrijen we weliswaar ook niet, maar dan hebben we in ieder geval wel lol.”
Column Panorama 2014