Media & TV

‘Buch in de Bajes’ vanuit zware mannengevangenis

06-03-2015 15:01

Op het moment dat Menno Buch nog leefde werd zijn vrouw Nicole door RTL gevraagd om de presentatie van het programma Buch in de bajes over te nemen. Ze besloot om de uitdaging aan te gaan. Het echtpaar produceerde het programma altijd samen, vertelt de 47-jarige in de Mikro Gids. “Het voelt goed en Menno is erbij, absoluut. Ik bedoel dat niet zweverig, maar we waren zo’n twee-eenheid dat ik feilloos weet wat Menno zou vinden, zeggen of doen. Het zit gewoon in mijn systeem.” 

Goed bekeken

Terwijl de laatste, goed bekeken (meestal meer dan een miljoen kijkers), serie van Menno Buch werd gefilmd in een vrouwengevangenis is de reeks die vanaf volgende week donderdag op RTL4 te zien is, gefilmd in een Penitaire Inrichting in Rotterdam, een ruige mannengevangenis.  “Mannen reageren uiteraard anders op een vrouw. Al werd ik vooral getroffen door het enorme respect, ook voor Menno. De zwaarste criminelen die je met het hand op hun hart condoleren.”

In Veronica Magazine vertelt ze over de verbondenheid met haar man Menno die in de zomer van 2014 overleed. “Voor mij is hij niet echt weg. Ik heb nog dagelijks huilbuien, maar aan de andere kant: het is fantastisch dat ik dit nu mag doen en ik ben heel dankbaar voor de liefde die we hebben gedeeld.”