Media & TV

Tooske Ragas vindt sportgramma’s stom, ‘Keuringsdienst van Waarde’ is wel leuk

04-03-2015 15:22

Presentatrice Tooske Ragas (40) heeft helemaal niks met sportprogramma’s. In de MikroGids zegt zij: “Sportprogramma’s kunnen mij gestolen worden. Ik vind het gewoon niet interessant hoeveel punten een club heeft gescoord. Wanneer Oranje in een finale of kwartfinale staat, ben ik wel fanatiek. Dan vind ik zo’n wedstrijd opeens spannend.”

Keuringdienst van Waarde beste programma

Het allerbeste programma ooit vindt Ragas Keuringdienst van Waarde. “Het is altijd weer verrassend en het heeft bijgedragen aan de voedingstrend waarin we zitten. Terug naar de natuur, onbewerkte producten eten en ga zo maar door. Ik pas mijn eigen kookgedrag er ook op aan. Ik wil geen rotzooi eten.”

Ragas begeleidt in een nieuw wekelijks EO-programma Van Hollandse bodem verschillende teams die de mooiste producten op tafel zetten. Zij koken allemaal vanuit hun eigen moestuin.

Volgens Ragas in Televizier gaan we er met veel plezier naar kijken. “Dit programma heeft inderdaad een dosis kneuterigheid, maar ik vind dat juist leuk. Uiteindelijk gaat het om emoties. Je ziet hoe chagrijnig kandidaten zijn als hun sla door slakken is aangevreten, maar ook hoe euforisch ze zijn als ze de beste tomaten hebben.”

Moestuincarrière gefnuikt door slakken

Ragas viel verder de bevlogenheid van de kandidaten op. “Fascinerend om te zien hoe hun hart in die aardappel ging zitten.”

Zelf heeft ze ook ambities qua moestuinen. “Ik heb vorig jaar al een poging ondernomen, maar dat mislukte door de slakken. Nu gaan we het opnieuw proberen.”