Media & TV

In mediaquotes: Gerard Joling

04-03-2015 19:02

Gerard Joling schrijft op zijn website wel eens een aardig verhaal in de vorm van een blog. Soms gaat het over een optreden of een leuke platina CD, maar Joling heeft ook wel eens een politieke mening. Zo is hij tegen het plaatsen van een windmolenpark en hij ergert zich nog wel eens aan politici. Hoogste tijd dus voor de vraag: wat vindt Gerard Joling…?


…van windmolens:

“Steeds als er plannen opduiken om ergens windmolens te bouwen, laaien felle protesten op. Zo ook weer vorige week toen bekend werd dat het ministerie van infrastructuur plannen aan het voorbereiden is om maar liefst 700 tot 1400 van die wanstaltige windmolens te plaatsen in de Noordzee. Niet te geloven, iedereen is er tegen. Het is reteduur en niet rendabel. Ze staan vaker stil, dan dat ze draaien. De windmolens zijn ecologisch vervuilend en richten op verschillende fronten schade aan. Nederland had allang voor kunnen lopen op het gebied van groene energie, maar weigert dat te doen. De reden hiervoor is dat linkse partijen direct of indirect veel geld verdienen aan deze vorm van energie. Ik erger mij groen en geel aan die subsidies die hiervoor gegeven worden. Laat de energiesector zelf investeren in energie!”

www.gerardjoling.nl 2 maart 2015

 

…van ICT in de politiek:

“Ze geven dagelijks miljarden en miljoenen uit die jaarlijks worden verkwanseld. Falende projecten, ICT vervoer en defensie, als voorbeeld een website voor aanbestedingen voor ministerie van economische zaken. Die de belastingbetaler tot nu toe 34 miljoen heeft gekost, 34 miljoen voor een website (zijn jullie wakker!). Windmolens en windparken die geen reet opleveren en dus geen resultaat hebben, minister Kamp van economische zaken die horen wij niet meer. Hij is veel te druk met het gaswinnen in Groningen waar de huizen langzaam in elkaar storten. Maar er komt wel 53 miljoen beschikbaar voor een molenproject, schandalig! Ik ben positief ingesteld en wil geen azijnpisser zijn, maar maak mij wel echt zorgen om deze waaibomen ministers in deze regering. Boos kwaad, teleurgesteld en gefrustreerd ben ik, de regering doet maar, belastingnaheffing voor miljoenen mensen, sleutelt gewoon maar door aan het vakantiegeld om het maar niet over de automobilisten te hebben die worden ook nog steeds als ‘melkkoe’ gebruikt.  Sociale huur weer omhoog, het land loopt over van de asielzoekers waar iedereen last van gaat krijgen of al heeft (de goede uiteraard uitgezonderd), het loopt steeds meer de spuigaten uit. Het zijn niet alleen de open grenzen maar de uitnodigende taal die grote aantallen hierheen trekt, een EU land als Portugal heeft nergens last van, maar de uitstraling van Nederland blijft kom maar binnen!!! Hier krijg je n.l. een huis, tv, fiets en geld, maar er gaan gvd wel 1.300 verzorgingshuizen weg. Maar waar moeten die ouderen of hulpbehoevenden heen? Ik vind het schandalig, die ouderen die ons land na de oorlog hebben opgebouwd. Moeten die gewoon weer terug naar hun familie? En dan ook al die mensen die ontslagen gaan worden bij die tehuizen, mijn broek zakt ervan af.”

www.gerardjoling.nl 23 januari 2015

 

…van politici (en windmolens):

“De beschaving van de politieke partij, is te meten aan het respect waarmee ze met subsidie omgaan. Mijn broek zakt er vanaf. Het wordt toch een keer tijd dat alle Nederlanders wakker worden. Volgens mij hebben sommige ministers (ik noem geen namen) de lagere school niet afgemaakt. Wat een nagemaakte zitten hierbij. Je hebt een kostenplaatje van 21 cent en het levert 4 cent op. En dan de belastingbetaler laten opdraaien voor die 17 cent die te kort is. Diegene die hier voor verantwoordelijk zijn moeten toch met een bloedgang vertrekken. Heel Groningen zakt in elkaar door de aardbevingen en wordt er geroepen dat het nog wel meevalt. Prestige, prestige, prestige!

Natuurlijk wordt er veel afgesproken in een regeerakkoord bah! Ik heb het al vaker gezegd. Groene stroom is de grootste volksverlakkerij sinds de handel in aflaten. Misschien is er nu een kleine kans dat dit eindelijk doordringt bij de dik betaalde lobbyisten en hersengespoelde volksvertegenwoordigers in Den Haag en ook vooral in Brussel. Duitsland en Zweden laten zelfs windmolens slopen omdat er geen gewenste resultaat wordt geleverd. Nederland wordt wakker! Ik ben benieuwd wie er over een aantal jaar onderzoeker wordt van de onderzoekscommissie die zich over de vraag gaat buigen hoe is het mogelijk was hoe het allemaal is fout gegaan met die vreselijke windmolens. Ik moet er een dikke wind van laten.”

www.gerardjoling.nl 29 oktober 2014

 

…van Groenlinks:

“Welke politieke partij kun je nog serieus nemen? Nu komt GroenLinks met het voorstel om een werkweek van 32 uren in te voeren,  omdat, jawel er bijna 700.000 werklozen zijn.  Je verhoogd de pensioengerechtigde leeftijd tot 67 jaar en zet de landsgrenzen open voor werknemers, gelukzoekers en uitkeringstrekkers uit elk willekeurig land van de EU. Wat krijg je dan? Een steeds meer stijgende werkloosheid.  Benieuwd wat het volgende krankzinnige voorstel gaat worden.  Iets met accijns waarschijnlijk.  Voor bijvoorbeeld een bejaarde is dit wel een heel wrang voorstel met de pensioensleeftijd, die in landen om ons heen al naar 60 of 62 jaar is bijgesteld,  is het probleem rondom de werkeloosheid sneller opgelost.  Maar goed we zijn al druk bezig om straks miljarden euro’s naar de Oekraïne te brengen. Tjonge tjonge één ding staat vast,  we krijgen er vast miljoenen Oekraïners voor terug.”

www.gerardjoling.nl 28 februari 2014