Media & TV

Video: ‘haatgala’ World Wide Relief Utrecht

03-03-2015 21:43

Het omstreden benefietgala van World Wide Relief is onlangs toch doorgegaan in Utrecht Overvecht. Er ontstond ophef over het gala na berichtgeving in de Telegraaf, die het een ‘haatgala’ noemde vanwege enkele omstreden sprekers zoals een Saoedische sjeik en de Nederlandse prediker Abdul-Jabbar van de Ven.

‘Mohammed’ van de organisatie begrijpt de ophef niet: “Ik heb mij geĆ«rgerd aan het feit dat ons gevraagd wordt waarom wij Abdul-Jabbar van de Ven hebben uitgenodigd, en wat wij vinden van zijn uitspraak dat hij het niet erg zou vinden dat Wilders aan kanker zou overlijden. Wilders heeft ook opgeroepen om op knieschijven van Marokkanen te schieten. Als we dat moeten wegen, dan vinden wij de uitspraak van Abdul-Jabbar niet in de buurt komen van de uitspraak van Wilders”.

Op de Facebook-pagina van World Wide Relief steekt de organisatie inmiddels de draak het de term ‘haat’ en noemt het gala nu zelf ‘haat benefiet’.

De beveiliging van het gala was streng. Alle bezoekers werden uitgebreid gefouilleerd. De vrouwen bij de vrouwen-ingang van Luxury, de mannen bij de mannen-ingang van het partycentrum.

In het centrum mocht niet gefilmd worden, maar mannen en vrouwen konden het gala volgen gescheiden door een mobiele wand.

Hoeveel geld er is ingezameld voor onderdrukte moslims in Birma, Palestina, Turkestan en Zuid-Marokko is nog niet duidelijk, maar een groot succes was het gala niet. De organisatie wijt dit aan de negatieve berichtgeving en geeft aan dat er ook geen vervolg komt van het gala.

Spirit 24