Media & TV

Gezocht: bijnaam voor Dionne Stax

26-02-2015 16:18

Het blijft toch even zoeken naar een goede nieuwe naam voor de vervangster van Herman de Scherman: Dionne Stax. Tijdens de uitslagenavond van 18 maart zal niet de legendarische Herman lekker swooshen over de immense Hilversumse iPad, maar dat geschuif met cijfers zal de populaire Dionne Stax voor haar rekening nemen. In een uitgebreid interview met de VaraGids kwam Dionne zelf ook nog niet met een lekker bekkende naam. Want met ‘Swooshing Dionne’ in de categorie Waltzing Matilda kunnen we natuurlijk niet aankomen. 


In ieder geval komt er meer werk aan voor Stax de komende tijd en dat zullen veel fans toejuichen. “Ik ga nu de provinciale verkiezingen doen en debatten leiden. Ik heb vorig jaar al de gemeenteraadsverkiezingen gedaan, dat is weer een stapje verder. Echt oefenen kan je natuurlijk niet, maar ik weet wat de belangrijkste partijprogramma’s zijn en waar de leiders voor staan.”

Stax wordt overal geprezen om haar vrolijke uiterlijk, maar ze stoort zich daar verder niet aan. “Beter positief over mijn uiterlijk dan negatief. Maar als ik een uitzending heb gedaan met serieuze onderwerp als Syrië en Oekraïne en ik op de redactie als eerste mailtje lees: ‘Wat zag je er ontzettend leuk uit’ dan denk ik wel even: ‘tja’.”
Later in het interview: “De ene keer is er iets met mijn haar, de volgende keer is de kleur van mijn truitje niet of juist wel goed. Zelf ben ik toch vooral bezig met mijn vak en de journalistiek.”

Swiping Simone

Dat kan wel zo zijn allemaal, maar waarom heet Dionne eigenlijk geen Simone? Swiping Simone, daar is helemaal niks mis mee en bovendien heeft ze dan zomaar een mooi lijflied te pakken. Misschien dat er iets mogelijk is met het gezellige carnavallijntje in het interview; ‘Swiping Stax’ (te corporaal) komt immers uit Boxmeer waar er nog wel eens aan een gezellige polonaise wordt gedaan ergens half februari. “De laatste jaren ben ik niet meer geweest. Ik moet dan vier dagen vrij nemen en die neem ik liever op voor andere dingen. Maar ik sluit niet uit dat ik volgend jaar weer ga.”
Dan hopen wij inmiddels wat gevonden te hebben…..