Media & TV

Jack van Gelder hoopt op latenightshow bij SBS6

25-02-2015 14:11

Jack van Gelder gaat helemaal voor een scenario waarbij hij voor meerdere jaren de anchorman wordt bij een grote zender met veel sport. In december wordt hij 65 jaar en daarna moet je bij de NOS met pensioen. In het Tros Kompas filosofeert de presentator van Studio Voetbal echter openlijk over een verbintenis met SBS6 dat voor de komende jaren de rechten van het Champions League-voetbal in haar bezit heeft. “De NOS heeft veel leuke dingen, maar voor mij wordt de looptijd van een contract belangrijk. Dat kan bij de een financieel aantrekkelijker zijn dan de ander. En wie weet kan SBS ook nog dingen voor me doen. Geef mij maar die latenightshow bij SBS6.”

Geen verraad

Van Gelder zou een overstap niet als verraad zien. “Ik ga het laatste traject van mijn loopbaan in die hopelijk nog tien jaar duurt. Dat is anders dan een overstap op je veertigste. Ik ben nu bezig met dingen als m’n pensioen, te idioot voor worden trouwens, zo’n leeftijdgrens is volkomen belachelijk. De een is op zijn vijftigste zijn scherpte kwijt en de ander weet op zijn tachtigste nog precies wat hij zegt.”

Van Gelder is een ouderwetse contactenman en daardoor hoort hij veel nieuws. “Ik zou Jack van Gelder koesteren als ik de NOS was. Ik ben zo’n beetje de enige met contacten. De generatie Jansma, Barend en Van Gelder vindt het nog leuk om met mensen te praten, is oprecht geïnteresseerd, dat mis ik wel eens als ik naar mijn opvolgers kijk.”