Entertainment

Showbizzjournalisten over Katja & Thijs: ‘Ze hadden ‘t eerder moeten zeggen’

23-02-2015 17:59

De geruchten gingen al een tijd, maar Katja en Thijs hebben eindelijk toegegeven dat ze – natuurlijk in volledige harmonie – uit elkaar gaan. Voor fotograaf Dennis van Tellingen en Story-showbizzjournaliste Karin Riethoven kwam het nieuws niet als een verrassing. Is het allemaal een beetje handig gemanaged door het stel? 

“Katja is een hele leuke, slimme meid die precies weet hoe het allemaal werkt, maar dit heeft ze natuurlijk niet goed gedaan”, zegt fotograaf Dennis van Tellingen die afgelopen vrijdag nog voor het Amsterdamse appartement huis van Thijs stond te posten. “Ze hadden veel eerder bekend moeten maken dat ze uit elkaar waren want dit speelt al maanden. Maar dan doen ze op twitter vrolijk alsof het allemaal goed zit en krijgen de bladen ondertussen weer het verwijt dat we zoeken naar dingen die er niet zijn.”

Van Tellingen vindt dat de ontkenningsstrategie averechts werkte. “Juist als sterren zo zwaar ontkennen, gaan we harder werken om achter de waarheid te komen. Van Rafael en Sylvie wist ik al maanden vóórdat het naar buiten kwam wat er aan de hand was. Ik had een tip van iemand zó dichtbij het tweetal dat het wel waar móést zijn. Opeens zie je ze dan leuk doen samen, maar ik denk dan: wie is nu eigenlijk de leugenaar?”

De fotograaf vindt het allemaal niet zo handig gedaan door het management van Thijs en Katja. “Zij hebben een management om dat soort zaken te regelen, maar dat kantoor regelt het juist slechter dan dat ze het zelf hadden kunnen doen. Als ze direct iets naar buiten hadden gebracht, waren die foto’s van een toerist in Berlijn van Katja samen met een man ook waardeloos geweest.”

Posten bij een huis

Van Tellingen hoorde de verhalen over Thijs en Katja vanuit de omgeving van beide sterren en ging dus regelmatig posten bij het huis in Uitdam of bij een van de appartement in Amsterdam (de huurvariant van Katja of de koopversie van Thijs, BH). “Ze waren nooit meer bij elkaar en als je gelukkig getrouwd bent, wil je toch samenzijn? Op weg naar het huwelijk van Wendy van Dijk zat Thijs alleen in het vliegtuig, zogenaamd omdat Katja ergens in een ver land moest werken.”

Ook afgelopen vrijdag werd nog eens duidelijk voor de fotograaf dat het niet goed zat. “Katja laat zich de hele dag niet zien op haar verjaardag en Thijs komt ook pas ’s avonds laat zijn appartement binnen met twee flessen wijn in zijn hand.”

Alles klaar?

Vraag is of het nu helemaal afgelopen is met het nieuws want er hangt nog wel de vraag boven de markt wat de werkelijke reden is van het scheiden van de twee sterren. “Ik hoor dat ze allebei niet zo heel netjes zijn, dat ze wel van een beetje snoepen houden.”

Ook voor de ervaren Story-journaliste Karin Riethoven kwam het nieuws niet als een verrassing. Ze heeft regelmatig verhalen gemaakt met de actrice, maar over het huwelijk werd niet meer gesproken. “We schrijven er al maanden over. Het begon natuurlijk met die constante verhuizingen; zij verbleef in een appartement in Amsterdam óf in Uitdam en hij kocht later zelfs een appartement in Amsterdam.”
Maar ja, niemand wilde wat zeggen. “Ik heb nog een keer Thijs’ vader erover gesproken, maar die ontkende alles. Ondertussen bleven de geruchten over Katja met Ruben Nicolaï en acteur Robert de Hoog hardnekkig. Ook de verhalen van Thijs met medewerkster Fay van The Fame Game bleven rondzingen.”

Ook Riethoven vindt dat het duo het nieuws veel eerder bekend had moeten maken. “Bij ons op de redactie bleef alle informatie vanzelf binnenstromen. De omgeving ging praten en belde gewoon op om het te delen. Maar ja, het werd niet bevestigd en dan blijft het allemaal zo hangen. We kregen vanuit heel veel kanten bevestigd dat het zo was.”

Parlementair journalist

Riethoven vindt het bij soortgelijke momenten wel eens lullig dat mensen een beetje neerkijken op haar werk. “Ik heb nog nooit een verhaal verzonnen, we hebben allerlei bronnen en checken altijd alles. Eigenlijk verschilt het niks met een parlementair journalist, alleen is het een heel ander onderwerp. Mensen laten mij iets weten omdat ik ze nog nooit in de maling heb genomen.”

Medelijden met de grote sterren die wel eens onder vuur liggen van de media, heeft ze niet. “Ze weten ons ook te vinden als er een boek te promoten is.”
Heeft ze niet geprobeerd om Katja te bellen? “Natuurlijk, maar ze nam niet op. Weet je wat het is, Katja is gewoon een heel leuk uitgesproken persoon over wie iedereen ook graag iets leest als het goed gaat. Als ik haar bij de volgende première weer tegenkomt, vertelt ze misschien wel weer wat meer.”