Mensen met een Mening – woensdageditie

04-02-2015 19:27

“Het feit dat IS zich beroept op een vage uitspraak van een geleerde uit de dertiende eeuw, geeft wel aan dat hun legitimatie flinterdun is.”

Islamoloog Joas Wagemakers weerlegt in de Volkskrant de verdediging van de verbranding van Mu’adh al-Kasasiba door IS. De terreurgroep beriep zich op één uitspraak van de bekende islamitische geleerde Ibn Taymiyya.

“Dat doet ze hartstikke goed, het is misschien wel de meest stabiele fractie van de PVV.”

Geert Wilders is vol lof over PVV’s Eerste Kamer fractievoorzitter Marjolein Faber. Ze is lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen van volgende maand.

“Sta je dan met je liefdesselfies. Zinloos en zelfs aanmatigend, de creatieve sector in dit land is door en door politiek correct en derhalve per definitie niet creatief of artistiek.”

Annabel Nanninga op Jalta over de zogenaamde ‘liefdesselfies’, die in schril contrast staan met de bittere werkelijkheid.

“Links moet doen wat Syriza deed met mijn vriend: mensen politiseren. Mensen laten zien dat politiek wel belangrijk is. Maar hen ook hoop geven, want hoop is nodig om te geloven in een betere toekomst. Een sociaal en solidair Europa dat de diversiteit van mensen respecteert en in mensen investeert, is zonder twijfel een beter Europa dan dat van vandaag.”

De Belgische politiek filosoof Bleri Lleshi hoopt dat linkse partijen weer zullen terugkeren naar hun basis, op nationaal én internationaal niveau, zoals dat in Griekenland gebeurde. Dat schrijft hij op DeRedactie.

Wat ik onderbelicht vind is de kwestie van het verlengstuk zijn van een psychopatische propagandamachine. Media vormen in zekere zin zelf altijd een verlengstuk van die machine; in beginsel is dat altijd zo als je de boodschap van iemand uitzendt of publiceert.”

“Er is echt geen noodzaak die video zelf te publiceren. Er ís geen plicht tot publicatie van waanzin.”

Pieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, vindt dat de IS-video van gisteravond alleen maar bedoeld is om te provoceren. RTL zond de video niet uit.