Media & TV

In mediaquotes: Jack van Gelder

04-02-2015 11:27

Volgens Guus Hiddink heeft Jack van Gelder afgelopen zomer gesolliciteerd naar de functie van perschef van Oranje. Dat vertelde onze bondscoach tegen het sportmagazine Helden dat maandag uitkwam. De bond koos echter voor Jacks voormalig Langs de Lijn-collega Bas Ticheler als opvolger van Kees Jansma. Wat vindt Jack van Gelder allemaal? 


Jack van gelder over de kritiek van Johan Derksen die Van Gelder dweperig vindt:

“Dan denk ik: waarom? Met dat soort uitspraken haalt hij zichzelf naar beneden, hij heeft het niet nodig. Ik slijm niet. Ik heb genoeg confrontaties met spelers en trainers gehad. En ik durf te zeggen dat er binnen de voetbaljournalistiek weinig mensen beter zijn ingevoerd dan ik.”

Volkskrant, 2011

 

Jack van Gelder over Louis van Gaal:

“Ik laat me niet afzeiken door Van Gaal want we moeten gewoon een normaal vraaggesprek met elkaar kunnen hebben. Stel dat Bruno Martins Indi zeven van de tien ballen verspeelt dan zeg ik na afloop: ik weet niet wat er vandaag met Martins Indi aan de hand was. En als Van Gaal dan niet wil ingaan op namen kán hij geïrriteerd raken. Maar nogmaals, de man is niet te coachen; niet door Jansma en niet door zijn vrouw.”

Nieuwe Revu, 2014


Jack van Gelder over zichzelf:

“Ik ben niet van de botte bijl. Ik zeg niet ‘wat een ontzettende boerenlul’ over een speler. Dat is zó makkelijk. Ik zou iemand nooit in de media afschminken, ik zou nooit willen scoren ten koste van een ander. Nee. Ik bén gewoon aardig. Dat zit in mijn karakter.”

Volkskrant, 2011


Jack van Gelder over zijn werk:

“Ik heb hier de mooiste job van allemaal. Vóór de wedstrijd van Oranje een babbeltje met de bondscoach, dan de tribune op voor het radioverslag, na afloop langs de lijn met de spelers en de bondscoach en ‘s avonds in Studio Sportzomer lekker napraten met leuke gasten. Wat wil een mens nog meer?”

Jack van Gelder over zijn werk op de radio:

“Mijn hart ligt bij de radio. Het is zo lekker ongecompliceerd. Je hoeft geen kwast over je gezicht, gewoon zitten, kijken en praten. Mensen hebben het altijd over mijn enthousiasme. Dat is niet gespeeld, dat komt recht uit mijn hart. Zo ben ik nu eenmaal.”

De Telegraaf, 2010


Jack van Gelder over de bijna-overstap naar Talpa:

“Niemand bij Talpa kon me vertellen wat we precies zouden gaan doen. Ik moest in de krant lezen dat Barend en Van Dorp naar Duitsland zouden gaan en dat Jack Spijkerman een voetbalprogramma ging doen. Toen dacht ik: wat blijft er dan tijdens het WK over voor mij? Niks doen of een bijrol, daar voelde ik niks voor. Uiteindelijk heb ik nee gezegd tegen de zender en dus tegen John, zo ziet hij dat.”

Het Parool, 2006


Jack van Gelder over geld:

“Ja, ik verdien goed, maar je hebt natuurlijk mensen die nog véél meer verdienen. Kan mij dat schelen? Ik heb het naar m’n zin. Als de zon schijnt, en ik zit buiten met alleen een stuk brood, heb ik het ook naar m’n zin. Ik hoef niet in een driesterrentent met huppeldepup en weet ik veel. Ik kan genieten van de dag, van het licht.”

Volkskrant, 2011


Jack van Gelder over zijn vrouw:

“Zij heeft niks met publiciteit. Toen m’n eerste kleinkind werd geboren ben ik daarmee op de foto gegaan, maar nu niet meer. En m’n zoon Brian heeft er ook niks mee. Nou, dat respecteer ik. Ja, 38 jaar, wat een tijd. Gisteren stond ik met m’n kleinzoon naar de mooie etalage van de Bijenkorf te kijken. Hij met z’n neus tegen het raam gedrukt. Toen realiseerde ik me dat ik daar zelf als kind zo had gestaan, later met m’n zoon en nu met m’n kleinzoon. Mooi, hè?”

Jack van Gelder over de oorlog:

“Ik heb eigenlijk niet veel met geloof. Met geen enkele religie. Ik merk nu wel bij m’n moeder dat hoe het gesprek ook loopt, het altijd weer op de oorlog komt. Dat ze ondergedoken zat in een ruimte onder de vloer en soms Duitsers boven haar hoorde lopen. We hebben er eerder eigenlijk nooit over gesproken. Ik weet niet waarom. Misschien wilde ze het verdriet niet oprakelen.”

Catherine.nl, 2011

 

Jack van Gelder over zijn netwerk (naar verluidt rond de 2800 namen in zijn telefoon):

“Ja, ik bel met spelers. Zeker als ze geblesseerd zijn. Ik vind dat erbij horen, die goede contacten. Bovendien ben ik daar ook persoonlijk in geïnteresseerd.”

Telegraaf, 2008


Jack van Gelder over de 1-1 van Robin van Persie tegen Spanje:

“Misschien met een geniale bal; nu Daily Blind aan de linkerkant van het veld. Het is Robben die vraagt. Het is geen buitenspel van Van Persie en die kopt hem erin. Het is 1-1, wat een wereldgoal, het is gewoon 1-1. Wat een ongelooflijk lekkere goal.”

Langs de Lijn, 2015

 

Jack van Gelder over Oranje na het verlies tegen IJsland tegen Hiddink:

“Dus het Nederlands Elftal is op dit moment Robben? Erg!”

Studio Sport, 2014