Media

Blendle krantenoverzicht 31 december

31-12-2014 09:59

AD: Waarom niemand vuurwerk durft te verbieden
Het is vandaag Oudjaarsdag, het zal u ongetwijfeld niet zijn ontgaan. Al is het maar door het lawaai van te vroeg afgestoken vuurwerk in de buurt. Inmiddels is zestig procent van de Nederlanders vóór een algeheel vuurwerkverbod. Maar politiek Den Haag kijkt de andere kant op. Waarom?

Trouw: Wat verandert er in 2015?
De wereld ziet er morgen anders uit. Een nieuw jaar gaat van start en dus gaan een hoop regelingen op de schop. Heb je een tijdelijk contract, ga je dit jaar studeren, krijg je dit jaar een kindje, ben je werkloos of ben je bestuurder in de publieke of semi-publieke sector? Kortom praktisch iedereen: lees wat er voor jou gaat veranderen.

de Volkskrant: Met de politie op pad in de gevaarlijkste stad van de VS
Het is een van Amerika’s armste en gevaarlijkste steden: Camden, New Jersey. Hier krijgen agenten de opdracht hun hele dienst op straat te zijn, om zo de mensen te leren kennen. Een mooie reportage over twee jonge buurtagenten, die in een tijd waarin voor- en tegenstanders van de politie lijnrecht tegenover elkaar staan, met succes het vertrouwen van buurtbewoners winnen.

Leeuwarder Courant: ‘Mensen dachten dat ik in de live-uitzending dronken was’
Nationale en internationale bekendheid verwierf schaatscoach Jillert Anema door de interviews die hij tijdens de Olympische Winterspelen gaf. Hij zette de Amerikanen op hun plaats en voorspelde de nederlaag van Kramer. ‘Ik ben blijkbaar de boze heks geweest die het sprookje van Sven heeft vermorzeld.’ Een interview met de meest opvallende coach van 2014.

De Standaard: ‘Ik ben niet bang. Ik fiets nog steeds door Brussel’
Het was groot nieuws bij onze zuiderburen: Michiel Geluykens (24) fietst in de nacht van 30 op 31 december 2013 ‘s nachts terug van zijn werk naar huis. Totdat drie mannen hem de weg versperren. “Ik word zo’n beetje tegen een muur gedreven. Alles gebeurt heel snel. Voor ik het weet, hoor ik een knal en voel ik pijn in mijn rug. Ik kijk achterom en zie een gast met een pistool in de hand. De drie slaan me niet in elkaar en ze stelen ook niets. Ze lachen en lopen rustig weg.”

Het Parool: Gooi die mobiel uit de slaapkamer
Gerard Kerkhof deed onderzoek naar het slaapgedrag van de Nederlanders. Hij schrok zelf van de uitkomsten. “Slaapgebrek moeten we niet onderschatten. En slapeloosheid moeten we bloedserieus nemen. Levens kunnen worden verwoest door slaapproblemen.” Waarom slapen we zo slecht? En helpen powernaps echt?

De Telegraaf: Deze charmante neparts klopte vrouwen geld uit hun zak
Acht jaar lang deed hij zich voor als de succesvolle hart- en longarts Maximillian. Op datingssites vond hij vrouwen die tot over hun oren verliefd werden en hem veel geld uitleenden. Vreemd was het wel dat hij zelf aan een stuk door rookte en nooit geld bij zich had. Naar eigen zeggen was dit omdat hij ‘geen bobbel in zijn broek’ afkomstig van zijn portemonnee wilde hebben.