Media & TV

Activist Van der Linde doet aangifte tegen ex-Trouw-journalist

18-12-2014 18:56

Beroeps-activist Frank van der Linde heeft donderdag aangifte gedaan tegen ex-Trouw journalist Perdiep Ramesar. Die verliet het dagblad in november omdat er twijfels waren gerezen over de juistheid en zelfs het bestaan van bronnen in zijn artikelen. In mei 2013 schreef Permesar over de vermeende ‘Sharia Driehoek’ in Den Haag. Van der Linde vergaarde bekendheid nadat hij – tevergeefs – aangifte deed tegen weblog Geenstijl.

Van der Linde schrijft donderdag op zijn website:

“Er is alle reden om te twijfelen aan het bestaan van de bronnen die hebben geleid tot het geruchte artikel. Perdiep Ramesar heeft doelbewust willens en wetens geprobeerd moslims in Nederland in z’n algemeenheid, en in het bijzonder moslims in de Schilderswijk, zwart te maken, hetgeen strafbaar is op grond van artikel 262 van het wetboek van strafrecht (laster).”

Trouw is nog steeds bezig met een eigen onderzoek naar de kwestie. De externe deskundigen die de bronnenkwestie onderzoeken, zijn hoogleraar journalistiek Jeroen Smit en oud-rechter bij het Europees Hof Egbert Myjer, die ook vicevoorzitter is van de Raad voor de Journalistiek.

Foto: Maarten Brante

Lees ook

Trouw – Als je wijk verandert in een ‘klein kalifaat’ (Verwijderd, PDF hier)

Beroepsactivist Frank van der Linde: dromer, doordouwer, laatbloeier

‘Perdiep Ramesar weg bij Trouw? Oh, that’s great’