Video: Moeder schiet 25 talibanstrijders neer na moord op zoon

27-11-2014 09:37

In Afghanistan heeft een moeder die haar zoon vermoord zag worden, met een klein privélegertje 25 talibanstrijders doodgeschoten in een tijdsbestek van zeven uur. Dit melden verschillende media.

Reza Gul, zoals de vrouw heet, werd wakker van geweervuur. Toen ze ging kijken waar dit vandaan kwam, zag ze hoe talibanstrijders haar zoon, een politieagent, dood schoten. De vrouw ronselde direct haar dochter, schoondochter en man en ging het gevecht met de extremisten aan.

“Ik had geen andere keuze dan een wapen te pakken en aan een schietpartij van 7 uur te beginnen,” aldus Gul. “Om 5 uur ‘s ochtends werd de controlepost waar mijn zoon in stond onder vuur genomen door de taliban. Ik ben er meteen naartoe gegaan, trok mijn wapen en begon terug te schieten op de rebellen.  Later kreeg ik hulp van mijn man, dochter, jongste zoon en schoondochter. Uiteindelijk hebben we 25 strijders uitgeschakeld.”  Haar dochter Fatima weet hier aan toe te voegen: “We zijn een soort van familieoorlog tegen de taliban gestart.”

https://www.youtube.com/watch?v=uT7dz9h1qtE