Van Persie: Vervolg schrijvers racistische reacties

17-11-2014 07:41

Robin van Persie stelt dat het Openbaar Ministerie racistisch commentaar op zijn medespelers moet aanpakken. De Rotterdamse aanvoerder van het Nederlands elftal zei dit na afloop van de met 6-0 gewonnen interland tegen Letland. Hij doelde op de vele racistische reacties die binnenkwamen na een selfie van Leroy Fer, die samen met gekleurde collega’s op de foto ging.

“Ik word er heel verdrietig van. Ik vind het shocking dat zoiets in 2014 nog gebeurt,” aldus Van Persie tegenover RTV Rijnmond. “Wij vertegenwoordigen met zijn allen het Nederlands elftal en daarin maakt kleur helemaal niets uit, maar blijkbaar voor een aantal mensen wel. Ik vind dat die mensen keihard moeten worden aangepakt en het liefst op het allerhoogste niveau. Gelukkig staan ze ook met hun profiel vol in beeld. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat je überhaupt zoiets zegt. Niet alleen voor deze jongens die voor Oranje spelen, maar het gebeurt ook in het normale leven. Dat is een feit,” aldus de voetballer.

Zaterdag kwam de selfie van Fer met enkele andere internationals online. De foto werd onder meer doorgeplaatst op de Facebookpagina van Voetbalzone.nl, waar zeer veel racistische opmerkingen werden geplaatst.

Van Persie staat niet alleen in het pleiten voor ingrijpen door het Openbaar Ministerie pleit. Ook de PvdA in de Tweede Kamer wil dat het OM een ‘keihard signaal’ afgeeft naar degenen die racistische teksten op internet plaatsen.