Media

Omstreden Breaking Bad-poppetjes uit de schappen na petitie

22-10-2014 08:09

De boze moeders die de actiefiguurtjes uit de televisieserie Breaking Bad te grof vonden hebben hun zin gekregen. Speelgoedzaak Toys ‘R Us heeft besloten de poppetjes uit de schappen te halen, meldt E! News.

Een week nadat Susan Schrijver een petitie startte tegen de poppetjes van de karakters uit de drugsserie, geeft Toys ‘R Us aan de oproep. “Laten we zeggen dat de figuurtjes een onbepaald verlof hebben genomen.”

Volgens de supporters van de petitie verheerlijkt het speelgoed een cultuur van drugs en geweld. “Een Breaking Bad-pop compleet met een zakje geld en drugs verkopen naast kinderspeelgoed is een gevaar voor hun gezinsvriendelijke waarden”, klaagde de petitie tegen de speelgoedwinkel.

Ondanks dat de controversiële figuren uit de schappen verdwijnen, geeft Toys ‘R Us aan dat het niet het geval is dat de drugsproducerende mannetjes tussen het speelgoed voor de kleintjes te vinden waren. “Dit zijn artikelen voor mensen van 15 jaar en ouder. Actiefiguurtjes van televisieseries staan op een aparte afdeling in onze winkels.”

Hoofdrolspeler Bryan Cranston reageert op Twitter dat hij nu zijn ‘Florida Mom’-pop gaat verbranden.