Voetbal

Guus Hiddink blijft bondscoach

21-10-2014 17:35

De KNVB blijft vertrouwen houden in bondscoach Guus Hiddink en zijn technische staf. Dat heeft de voetbalbond dinsdag laten weten na een evaluatiegesprek met de 67-jarige trainer. De positie van Hiddink stond ter discussie na de zwakke start van Oranje in de EK-kwalificatiereeks.

Ondanks het uitgesproken vertrouwen benadrukte de KNVB dat de aanpak rond het Nederlands elftal ‘overtuigender’ moet. “Gezamenlijk met de technische staf van Oranje is er een plan van aanpak opgesteld waarmee het Nederlands elftal de komende periode aan de slag gaat”, liet de KNVB weten.

“We hebben een geweldig WK achter de rug en zoals vaak blijkt het daarna moeilijk opstarten in een nieuwe kwalificatiereeks”, liet directeur betaald voetbal Bert van Oostveen weten. ,,Dat zie je ook terug bij andere Europese landen. Na de tegenvallende resultaten uit de eerste wedstrijden hebben we duidelijke afspraken gemaakt om ons doel te bereiken, namelijk kwalificeren voor het EK 2016 in Frankrijk. De KNVB heeft er alle vertrouwen in dat dit met de technische staf en het potentiĆ«le spelersmateriaal gaat lukken.”

Lees ook

Hiddink onder vuur